Доган и Петков се надцакват

Вътрешният министър Румен Петков почти сигурно ще се раздели с поста си. С него от МВР ще си отидат и всички, дискредитирани по някакъв начин от скандала, който тече вече седмица.

Това прогнозират пред вестник "Дневник" източници в управляващото мнозинство. Според тях паднала и последната защита на министъра, след като лидерът на ДПС Ахмед Доган взел решение да бъде жертван, за да не се срути цялото правителство.

Промяната в кабинета щяла да бъде направена скоро, но не е ясно дали ще засегне само силовото ведомство. Румен Петков "гори", неизбежно е, след като пред свои приближени в последните дни Доган е заявил, че за да се загаси пожарът на скандала и да не падне правителството, трябват радикални мерки и смени на всички замесени.

За решението дали Румен Петков да остане във властта се чакала тъкмо думата на лидера на ДПС. Нека мине рожденият ден на Доган в събота и разговорът по темата ще започне, казали депутати пред изданието.

Според тях вътрешният министър вече не бил в толкова топли отношения с Доган. Според член на вътрешната комисия пък Ахмед Доган имал информация, че бивш началник от службите, близък до опозицията, разполагал с данни, дискредитиращи ДПС, и те можели да излязат наяве в хода на скандала.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини