Вграждат супер защита в лаптопите

Скоро потребителите на лаптопи ще заживеят по-спокойни за сигурността на данните си. Твърдите дискове на лаптопите от следващо поколение ще използват нова технология, която ще гарантира недостъпност на информацията в случай на кражба или загуба.
FailSafe е разработка на компанията Phoenix Technologies. Водещи производители на твърди дискове като Seagate и Hitachi са обещали да вградят технологията за отдалечена защита в новите си продукти, очаквани на пазара още тази година.
Чрез FailSafe потребителите ще могат да контролират от разстояние своя лаптоп. След покупката на компютъра, собственикът ще трябва да се регистрира в системата на Phoenix, а комуникацията с нея ще става през уеб базиран "пулт" за управление.
Когато се наложи, потребителят може да активира отдалеченото управление на своя лаптоп. Така той ще разбере къде са намира компютърът му в даден момент и ще може да изтрие или направи недостъпни файловете на твърдия диск.



Лаптопите от ново поколение, снабдени с GPS, са способни да определят своето местоположение и да го показват на картата на Google при следващото включване към интернет. Наличието на вградена уеб камера пък ще осигури дори и снимка на крадеца.
Технологията FailSafe ще действа, дори и ако похитителят на лаптопа извади твърдия диск или промени операционната система.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини