Canon продава най-малката HD видео камера с твърд диск

Canon пуснаха изключително добра цифрова видеокамера, която записва в HD резолюция от 1920 x 1080 пиксела на кадър, съобщава Милионаре.bg. Моделът iVIS HG10 се появи в последното тримесечие на миналата година, като първоначално цената беше около 1600 лева.

Това е най-малката камера в света с твърд диск с размери само: 81,3 х 76,2 х 129,5 мм, като тежи едва 565 грама заедно с батерията. Обемът на вградената памет е 40GB, което е достатъчно за около 15 часа видео запис с висока резолюция (HD 1080i) във формат AVCHD.

Доброто качество според производителите се дължи на комбинацията от обектива Canon HD Video със система за оптична стабилизация и 10-кратен оптичен зуум, Full HD CMOS матрица и подобрения процесор DIGIC DV II.

Сред отличните характеристики на камерата можем да отбележим и бързодействащата система за автофокус Instant AF, минималното време между включването и готовността за работа, наличието на интуитивна и разбираема система за управление Navigation Control Dial и 2,7-инчовия дисплей.

За защита на твърдия диск в HG10 има система със сензор за ускорение, намиращ се на четящата глава, реагиращ на падане от височина над 40 см. Времето за работа с едно зареждане на батерията е около 1 час, предлага се и батерия позволяваща времето за работа да се удвои.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини