"Сините" се прибраха в България, Мъри доволен

"Момчетата се стараха", обяви на летище "София" наставникът на Левски Станимир Стоилов по повод изминалия подотвителен лагер на шампионите в Кипър. "Сините" се прибраха в България днес. "Не мога да отлича някой пред останалите. Какво сме постигнали ще се види на мачовете от шампионата. Мисля че започнахме да се сработваме", добави специалистът пред заобиколилите го репортери.

Изиграхме доста контроли с два различни състава. От всяка проверка имаше огромна полза. Основното лице на отбора е доста добро. Все пак не мога да кажа, че съм свръх доволен, но като за начало е добре. Тепърва предстои още обиграване", допълни специалистът.

"При играта на младите се видяха доста слабости и неща, върху които трябва да работим", каза още Стоилов.

"От четири основни мача спечелихме три, така че не виждам, защо е необходимо да се притесняваме. Младите ни футболисти са свикнали да печелят, сега е време да се научат и да губят, за да разберат, че футболът не е само успехи. Ние правим нов отбор, а това което виждам ме кара да съм оптимист", отбеляза Мъри.

"Не съм доволен от формата на Ричард. Състоянието му на този етап с оглед на това, че е почивал 7-8 дни след купата на Африка, е незадоволително. Формата му е лоша. Радостното е, че Лусио започна постепенно да взима участие в някои от срещите и в тренировките. Шакиб очакваме и той през другата седмица да започне нормална работа с отбора", оптимист е специалисът.

Изпълнителният директор Наско Сираков пък говори пред журналистите, отразяващи изявите на Левски в Кипър, снощи след последната контрола срещу Артмедия, спечелена с 1:0 с попадение на Николай Димитров.

"Не сме готови да играем на високо ниво през целия пролетен полусезон. Затова реалната ни цел на този етап е да се класираме за Европейските турнири. Да мислим за титла е в сферите на фантастиката, след като
първият отбор ни води с 13 точки", реалист е Сираков.

"За Купата граем в Ловеч и те са фаворити. Ако успеем да ги елиминираме, тогава целта ни ще бъде да вземем купата. Не смятам обаче да слагам допълнително напрежение върху нашите футболисти със задължителна победа. Няма мач, от който да зависи бъдещето на един отбор", допълни синият "шеф".

"Томашич има желание да играе някъде за повече пари. Ние ще направим всичко възможно да го задържим, но в крайна сметка решението е негово", завърши Сираков.
Източник: sportni.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини