Три-четвърти от кърджалийци смятат,че Гърция ще ни залее с мигранти

Три-четвърти от кърджалийци,участвали в анкета на сайта Кърджали бг вести смятат,че южната ни съседка ще ни залее с мигранти.Те са на мнение ,че Гърция не ограничава предвижването през границата си с България.Част от съгражданите ни подозират ,че това може да стане в околностите на ГКПП-тата,включително и Маказа.За сега обаче няма индикации от пътуващи за Бяло море кърджалийци,че около Комотини има струпване на мигранти.

Гърция ще получи 800 млн.евро за справянето с бежанската вълна.Това бе договорено след като в началото на март,бе затворена македоно-гръцката граница и много мигранти бяха блокирани в импровизирани лагери.

По споразумението сключено между Р Турция и Европейския съюз,южната ни съседка ще върне на Анкара 63 000 мигранти.Това започва вчера,когато ферибот от остров Лесбос стовари в турското пристанище Дикили 200 мигранти.

Едва 25 на сто от кърджалийци смятат,че мигрантите ще продължат да използват канала от Гърция през Македония.Потвърждават се прогнозите на специалисти,че трафикът от мигранти ще се пренасочи през нашата страна.

Кърджали бг вести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини