Топ шивачи горят със сграда на центъра, заради данъчно осигурителни задължения

Хасковска фирма, известна като едни от топ шивачите в града, се прощава с апетитен имот в идеалния център на Хасково. Двуетажната сграда покрай булевард България, в непосредствена близост до театъра е обявена за продан от Националната агенция за приходите. Причината е непогасени данъчни и осигурителни задължения в размер на стотици хиляди левове. Данъчните се надяват, че обявената цена за 149-те квадрата метра застроена площ, в много добро състояние, ще покрият дълга на фирмата към държавата. Исканите пари за имота са 297 069,75 лева.

В предишни години, сградата е била ползвана за битови и административни услуги – заведение за хранене, банков офис и други. Апетитна е заради локацията си – в идеалния център на Хасково покрай реката, където автомобилния поток и този на пешеходци е значителен. Към настоящият момент имота е заключен.

Проявяващите интерес към имота могат да го огледат както на място след предварителна уговорка с публичния изпълнител, водещ продажбата, така и по снимки, които вече са публикувани в електронната страницата на Агенцията. Огледите на място започват на 11 април и ще продължат една седмица. В интернет на адрес www.nap.bg – в рубриката „Продажби“ /категория „недвижими имоти“, местонахождение офис Хасково/ е достъпна цялата необходима информация за търга – начини за участие, срокове за внасяне на ценови предложения и на депозит, както и координати на публичния изпълнител от НАП, отговарящ за продажбата.

НАП апелира при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини