Епидемия от въшки в училищата. Преглед на печата

„24 часа": Борисов иска от САЩ бизнес без визи

"Борбата с контрабандата ни се услади и събрахме 2,3 млрд. лв., след като направихме съвместните групи на прокуратурата, ДАНС, митници и МВР. От няколко месеца работим и в енергетиката, тези звена са тихи и безмълвни, но скоро ще чуете, както чухте и за други места, защото няма добра и лоша корупция - за всички използваме един аршин." Това обяви премиерът Бойко Борисов пред Американската търговска камара на кръгла маса за 20-годишнината на бизнесорганизацията в България.

„Труд": Епидемия от въшки в училищата, учителите пращат рецепти

Въшки плъзнаха из училищата в страната, преди да е минал и месец от началото на учебната година. От санитарните служби са разпоредили да се правят пълни проверки на учениците, защото епидемията вземала застрашителни размери. Учители от повечето училища са изпратили съобщения до родителите да преглеждат децата си, изпратени са им и указания как да се борят с паразитите. Някои дори получават списък с препаратите, които да използват.

„Стандарт": Нивите поскъпаха до 2300 лв. за декар

Рекордно поскъпва земеделската земя. Цената в цялата Добричка област стигала 2000 - 2300 лв. за декар. Именно изключително силното търсене в този регион довело до повишаването на цените. Спрямо предишни години то е с 15%, казват брокери.

„Монитор" : Брюксел пуска щурци и мухи в чинията

Насекоми като щурци, копринени буби, домашни мухи и червеи може да се окажат новите храни на европееца. Това става ясно от съобщение на Европейския орган по безопасност на храните (EFSA), в което се уточнява, че тези насекоми са с най-голям потенциал за производство на храни и фуражи на Стария континент. и представляват незаета пазарна ниша. Използването на насекоми в манджата може да доведе до важни ползи за околната среда, икономиката и сигурността на прехраната, поясняват европейските експерти. В момента ЕК прави ремонт на законодателството си за т.нар. нови храни, след като миналата седмица евродепутатите забраниха окончателно клонирането на животни.

„Сега": Борисов откри приятелски огън по САЩ

Премиерът Бойко Борисов откри приятелски огън по САЩ, като настоя за повече морал в бизнеса и третиране на България като европейска страна. Той намекна, че е под натиск да толерира проекти на американски компании и че един от случаите е с "Уестингхауз", която има интерес към развитието на АЕЦ "Козлодуй". Това се случи на форума "Регионални предизвикателства", организиран вчера в София по случай 20-ия рожден ден на Американската търговска камара (Амчам) у нас. На него Борисов пожела догодина по същото време вече да няма визи за българските граждани, както и да получи подарък - ескадрила самолети.

„Дума": Енергийни фирми на нож с индустриалците

Най-големите работодатели в енергийния сектор обвиниха четирите национално представени работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, че предложената от тях пътна карта за реформи в сектора, предвиждаща национализация на частен бизнес и фалиране на държавни енергийни фирми, не предлага пазарни решения на проблемите в отрасъла, те може да доведат до допълнителна дестабилизация на енергетиката и подкопават предприетите от управляващите реформи за оздравяване.

„Капитал": Как енергетиката раздели КРИБ

Предложението за натиск от държавата върху частен бизнес в енергетиката разтърси сектора и четирите автора на идеята - КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП. Частните енергийни компании излязоха с остра позиция, а двете големи американски централи дори пожелаха да напуснат КРИБ. На среща с Американската търговска камара премиерът Бойко Борисов не изрази ясна позиция и повтори старата си теза, че "когато са направени договори, които дори ме е срам да ги чета, ние ги толерираме".

„Новинар": Борисов обеща разкрития на корупционни схеми в енергетиката

Министър-председателят Бойко Борисов обеща съвсем скоро да бъдат направени разкрития на корупционни схеми в енергетиката.

Това стана по време на Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара у нас.

Той коментира и нападките, че не се вслушва в мнението на българския бизнес и профсъюзи за договорите с американските електрически централи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини