Вежди Рашидов: Вече си държа парите в ресторантбанк - ям и пия

Аз вече никъде не си държа парите, ям и пия вече, в Ресторантбанк си ги държа, оповести министърът на културата Вежди Рашидов пред журналисти в НС. Още не си бил получил парите от КТБ, които се опита да спаси с цесии, за които стана ясно през април. Министърът подчерта само, че в момента има обжалване и отказа да коментира повече, като помоли за лична банкова тайна.


Моята равносметка след КТБ е на минус, надявам се скоро да стане на плюс, каза все пак той. По думите му той никога не е криел доходите си и си е подавал коректни данъчни декларации и призова журналистите да проверят тези, които мълчат, защото, за да можеш никога да казваш остро думи- трябва да си си платил данъците.

По повод статуята на цар Самуил той каза, че нито като скулптор, нито като министър ще коментира творби на колеги. Бил рецензент и преподавател на Хайтов и не било редно да говори за паметника. Няма да чуете от устата ми лоша дума за творец, заяви още Рашидов.

За починалия Борис Гуджунов и положението на творците Рашидов каза, че след като от министерството разбрали за състоянието на естрадния певец, му дали около 8000 лв. Отделно Рашидов дал лични пари, събрали и от НДК около 1000 лв. Имало и други подобни случаи, в които министерството помагало на творци, нуждаещи се от помощ.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини