Софияленд идва в Кърджали, става Кърджалиленд?

Част от атракциите на затворения Софияленд да бъдат преместени в Кърджали чрез публично -частно партньорство. За това преговаря кметът на Кърджали Хасан Азис. Той се надява на съдействие на бизнеса за изграждане на голям атракционен център между сегашния парк „Арпезос -Север“ и Водното огледало. Желанието ни е да привлечем като гости на града семейства с деца. В България, Северна Гърция и Одринска Тракия няма такъв атракционен парк. Можем да привличаме туристи в радиус от 100 км. Ще направим проучвания и разчети за възвръщамостта и устойчивостта на проекта. Това заяви пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис. Той в момента търси контакти със собствениците на Софияленд, като смята да привлича в Кърджали атракциите на етапи.

Днес градоначалникът отчете изпълнението на третия етап от изграждането на парк „Арпезос-Север“, който приключва на 20 май. Кметът припомни, че осъществяването на проекта на парка е стартирало преди десет години. Изграден е на два етапа и е на площ от двеста декара. Амбицията му е за четвърти етап и обща площ от 500 декара.Този парк ни направи най-зеления град в страната. На глава от населението Кърджали има най-много паркова площ, каза още Хасан Азис.

Главният архитект на общината Петя Назърова посочи, че вече е отворена връзката през парка между кв.“Възрожденци“ и Пазара. Голям е интересът към спортините съоръжения, изградени през последния трети етап. Има велоалеи, футболно игрище с изкуствена настилка, комбинирано игрище за волейбол и баскетбол ,кегелбан,маси за тенис.Има и комплекс за плажен волеийбол.

На 18 декември 2014 г. е подписан акт 15. Очаква се приемателна комисия, която да приеме окончателно обекта.

Амбицията ми е да свържем парка с Водното огледало с атракциони. Това ще позволи и по лесната им поддръжка,каза Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини