Обсъждат денонощна охрана на новия парк „Арпезос Север”

24–часова охрана на новоизградения парк „Арпезос Север” обмисля да въведе община Кърджали, съобщи кметът инж. Хасан Азис. Причината е, че вече има доста счупи пейки и кошчета, унищожени фиданки в зелените площи. Неотдавна е съборен е покривът на една от беседките в централната зона. Все още се обмисля как да бъде организирана охраната. Един от вариантите е тя да бъде предоставена на фирма, с която общината да сключи договор. Другият – община да назначи от 6 до 9 души, които да осигуряват реда и опазването на изградените съоръжения в парка особено в тъмната част на денонощието.
„Това ще ни струва не малко средства, месечно по от 3 до 4 хил. лв., а годишно близо 40 хиляди лева. Финансовият ресурс не е малък, но трябва да пристъпим към подобно действие, защото вандалските актове нарастват”, подчерта кметът на Кърджали. Той призова кърджалийци да пазят новоизградената паркова зона, защото това богатство е за всички жители и гости на областния град. 
Ще припомним, че през декември м. г. приключи строителството и на третия етап от новия парк „Арпезос Север”, където има беседки за отдих и тихи игри, детски площадки, фитнес съоръжения за възрастни хора.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини