Делегация от Комотини уважи юбилея на клуб „Елада“,напомнят за усилията за отваряне на Маказа

Георгиос Несторакис

Четиричленна гръцка делегация, водена от доаена на приятелските връзки между Кърджали и Комотини Георгиос Несторакис, посети града ни за да отбележи двадесет и пет годишният юбилей на клуб „Елада“ с почетен председател Васил Байданов. В зората на демокрацията българският клуб „Елада“ и клуб „Приятели“ от Комотини поставят основите на тесни бизнес, културни и спортни връзки. Основната им мисия обаче е отварянето на ГКПП на Маказа.

Членове на двата клуба са участвали на ниво правителствени делегации, обсъждащи проблема. Те подкрепят протокол от 1991 г., в който двете страни се договарят за отваряне на пунктове по границата.

Векове наред двата народа са се съобразявали с икономическата изгода. Те са отчитали неразривната връзка между планина и море, сподели за Кърджали бг вести почетния предскедател на клуб „Еладза“ Васил Байданов. Той благодари на всички учредители, членове и последователи на клубовете , съдействали за тесните връзки между столиците на на Родопите от двете страни на границата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини