Впечатлявощо представяне на ангелогласните хористи от „ Отец Паисий“

Паисиевци спечелиха сърцата на публиката със своето изпълнение при представянето си в VII-то издание на детския фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни "Осанна във висините". Най-голямата награда за талантливите певци бяха заслужените аплодисменти и удовлетворението да се представят на свято за хриситияните място – църквата „ Света Параскева“.

Организатори са църковното настоятелство на храма и фондация “Дарби”. Фестивалът е благословен от Негово Светейшество Патриарх Неофит.

Димитър Стефанов получи индивидуално отличие за представянето си. Третокласникът очарова всички с непоколебимата си вяра, талантливо изпълнение и отлично възпитание. В интервюто си за БНТ 1 той пламенно говори за християнските добродетели и вярата в БОГ.

 “С голямо желание и удоволствие разучавахме тези песни. Особено църковната песен “Возбранной воеводе”, сподели госпожа Евгения Пейкова, ръководител на детски хор към СОУ “Отец Паисий”.

Фестивалът няма състезателен характер, но в него участие взеха 25 хорови състава от цялата страна. Присъстваха представители на църковното настоятелство и фондация "Дарби", с управител г-жа Бистра Илиева. В началота на музикалния форум се извърши тържествен водосвет. Всички участници бяха поздравени от Министерство на образованието и науката.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини