Майки излизат на протест, искат доживотна присъда за акушерката, пребила бебе. Вестниците в неделя

Мнение.

"24 Часа":

Плевнелиев: Решението на Св. Синод да споменава Симеон Втори като цар на българите може да доведе до разделение

В отговор на журналистически въпрос относно последното решението на Светия синод, да провъзгласи Симеон II за цар на всички българи, президентът Росен Плевнелиев посочи, че в този ден е важно всички да си спомняме завета на княз Борис Михаил. „Както политическите, така и духовните лидери на България да се поучат от неговото дело на сплотяване и създаване на здрава основа на българите, за да пребъдат във вековете. На това свещено място си пожелавам политическите и духовните ни лидери да следват този завет и да работят за единството на народа“, заяви президентът Плевнелиев. „Като държавен глава заставам твърдо зад Конституционния ред в държавата. Като смирен мирянин и християнин ще се надявам и ще се моля Светият Синод да преосмисли своето решение, което има символичен смисъл и може да доведе до риска християните в България да се разделят на монархисти и републиканци. Президентът изрази голямата си надежда, че Светия синод ще вземе своите мъдри решения. „Оставам с огромното си уважение към Българската православна църква и ще работя като държавен глава винаги за нейното единство“, допълни още президентът

Опит за убийство.

"Труд":

Киро Японеца: Георги Любенов Петров-Йончо простреля сина ми

Киро Японеца твърди, че синът му Януш е прострелян от Георги Любенов Петров - Йончо. Двамата са отдавнашни врагове. Киро Японеца го държеше отговорен и за стрелбата по него през 2003 г, съобщи TV7.

Около 16 ч е подаден първият сигнал в Министерство на вътрешните работи за разпра пред дома на Кирил Киров. Имало е струпване на полицаи от Трето районно. Към този момент Киро Японеца не бил в дома си.

Катастрофа.

"24 Часа":

Задържаха мъжа, който блъсна и уби дете в Бургас

Полицията в Бургас задържа мъжа, който предизвика смъртта на 8-годишно дете при пътен инцидент. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Днес, 2 май около 18.00 часа служители от ОДМВР - Бургас задържали водачът на л.а. „БМВ 320 I", с бургаска регистрация, предизвикал малко по-рано днес тежкия пътен инцидент на бургаския булевард „Тодор Александров" в района на бензиностанция „Еко", при който живота си загуби 8-годишно дете-пешеходец с инициали С.С. от Бургас - това е 21-годишен бургазлия от к-с „Меден Рудник", задържан в близост до Карнобат, докато се придвижвал с автомобила си.

Протест

"Сега":

Малоброен антиромски протест се проведе до парламента

Протест под мотото "Да спрем циганските своеволия" се проведе в градинката до сградата на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Граждани дойдоха, за да изкажат мнението си и да направят опит исканията им да бъде чути от обществото и политиците.

"Исканията на протеста са българинът да получи право да притежава оръжие в рамките на имота си и да го използва за неизбежна отбрана. Второто искане е образователен ценз за гласуване, за да не могат хора без основно образование да гласуват", обясни Ивелин Дюлгеров, организатор на протеста.

"Организирахме протеста, защото това нещо вече не може да се трае. Чашата преля с възгласите "българите на кайма". Събрали сме се и срещу политиците, които позволяват това да се случи, ако имаше стабилна позиция на държавата и арестувани, нямаше да сме тук", заяви Дюлгеров.

Дело

"Сега":

Майки излизат на протест, искат доживотна присъда за акушерката Емилия Ковачева

Майки от цялата страна поискаха доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийството на новородено в болница "Софиямед", съобщава "Дарик". Досега две инстанции решиха, че Ковачева трябва да остане за постоянно в ареста, докато тече разследването срещу нея.

Протестът, организиран от майките във Фейсбук, ще се състои в неделя от 13.00 ч пред Съдебната палата в София. Протести ще има в цялата страна. Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката. Не можем да се правим, че това просто не се е случило, каза за "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите. В Плевен, Перник, Димитровград, Стара Загора, Пирдоп, Свищов и Враца демонстрациите също ще бъдат пред съдебните палати. В Русе и Варна протестиращите ще се съберат пред сградите на общините, обясни тя. "В последния момент се включи и Велико Търново. Там протестиращите ще се съберат пред паметника "Майка България", сподели още Дойчева.

Източник: questona.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини