Куп благодарности за себеотрицанието получиха спешните медици за юбилея

Подарък от областния управител

Куп благодарности за себеотрицанието получиха спешните медици на Кърджали за юбилея си. Поздравителни адреси на скромно тържество в Историческия музей бяха прочетени от народния представител Цвета Караянчева, министърът на здравеопазването Петър Москов,от БЧК, РЗИ, БЛС, МВР, РЗОК. Гости бяха областният управител Илия Илиев, кметът на Кърджали Хасан Азис, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, директорът на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов, много партньори и приятели на Центърът за спешна медицинска помощ –Кърджали. Днес той облезяза двадесет години от създаването си.

Ние сме на разположение 365 дни в годината по двадесет и четири часа. Благодарни сме, че държавата вижда това и ние сме приоритет в здравеопазването, заяви в приветствието си директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков. Той благодари на областния управител Илия Илиев за политиката на държавата, подчерта доброто партньорство с кметовете, които приемат проблемите на Центъра като свои. Д-р Митков отбеляза доброто сътрудничество с лечебните заведения на територията на областта и доброто партньорство с Центъра за спешни повиквания 112, ОД на МВР и Пожарна.

В приветствения си адрес  народния представител Цвета Караянчева благодари за грижите на спешните медици, които с риск за собствената си безопасност оказват помощ на населението от областта. Длъжнице сме ви. Медицината това сте вие,се казва в адреса.

Министър Москов посочи в обръщението си, че ЦСМП-Кърджали има ключова роля за реализацията на политиката на ведомството в региона. Той изказва благодарност ежедневните професионални усилия на спешните медици за нуждаещите се пациенти.

Областният управител Илия Илиев благодари за неуморната работа и високия дух на екипите на ЦСМП-Кърджали. Той подчерта,че по време на бедственото положение спешните медици не са допуснали нито един смъртен случай при повикване. Вие имате голям принос да се справим с кризисната ситуация, категоричен бе Илия Илиев.

Благодарност от името на цялата община изказа кметът Хасан Азис.Той посочи,че на ден само в община Кърджали се обслужват повече от 20 души. Вие спасявате всеки ден човешки живот.При бедствията видхме другото лице на Центъра. Видяхме до къде стигат границите на вашия професионализъм и човечност, отбеляза градоначалникътТой посочи,че с риск за живота си спешните медици са изпълнили Хипократовата си клетва.

Колективът на ЦСМП-Кърджали бе приветстван още от директора на Центъра за спешни повиквания 112 Елена Паскалева,председателя на лекарската колегия д-р Магдалена Маринова,общинския съветник д-р Марин Мухтаров.

Присъстващите изгледаха с интерес презентацията за дейността на ЦСМП през двадесетте години от съществуването му.

Георги Кулов

Приветствие от кмета Хасан Азис
Поздравление от колегията
Благодарност от партньорите
Презентацията
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини