15 °C

Куп благодарности за себеотрицанието получиха спешните медици за юбилея

Подарък от областния управител

Куп благодарности за себеотрицанието получиха спешните медици на Кърджали за юбилея си. Поздравителни адреси на скромно тържество в Историческия музей бяха прочетени от народния представител Цвета Караянчева, министърът на здравеопазването Петър Москов,от БЧК, РЗИ, БЛС, МВР, РЗОК. Гости бяха областният управител Илия Илиев, кметът на Кърджали Хасан Азис, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, директорът на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов, много партньори и приятели на Центърът за спешна медицинска помощ –Кърджали. Днес той облезяза двадесет години от създаването си.

Ние сме на разположение 365 дни в годината по двадесет и четири часа. Благодарни сме, че държавата вижда това и ние сме приоритет в здравеопазването, заяви в приветствието си директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков. Той благодари на областния управител Илия Илиев за политиката на държавата, подчерта доброто партньорство с кметовете, които приемат проблемите на Центъра като свои. Д-р Митков отбеляза доброто сътрудничество с лечебните заведения на територията на областта и доброто партньорство с Центъра за спешни повиквания 112, ОД на МВР и Пожарна.

В приветствения си адрес  народния представител Цвета Караянчева благодари за грижите на спешните медици, които с риск за собствената си безопасност оказват помощ на населението от областта. Длъжнице сме ви. Медицината това сте вие,се казва в адреса.

Министър Москов посочи в обръщението си, че ЦСМП-Кърджали има ключова роля за реализацията на политиката на ведомството в региона. Той изказва благодарност ежедневните професионални усилия на спешните медици за нуждаещите се пациенти.

Областният управител Илия Илиев благодари за неуморната работа и високия дух на екипите на ЦСМП-Кърджали. Той подчерта,че по време на бедственото положение спешните медици не са допуснали нито един смъртен случай при повикване. Вие имате голям принос да се справим с кризисната ситуация, категоричен бе Илия Илиев.

Благодарност от името на цялата община изказа кметът Хасан Азис.Той посочи,че на ден само в община Кърджали се обслужват повече от 20 души. Вие спасявате всеки ден човешки живот.При бедствията видхме другото лице на Центъра. Видяхме до къде стигат границите на вашия професионализъм и човечност, отбеляза градоначалникътТой посочи,че с риск за живота си спешните медици са изпълнили Хипократовата си клетва.

Колективът на ЦСМП-Кърджали бе приветстван още от директора на Центъра за спешни повиквания 112 Елена Паскалева,председателя на лекарската колегия д-р Магдалена Маринова,общинския съветник д-р Марин Мухтаров.

Присъстващите изгледаха с интерес презентацията за дейността на ЦСМП през двадесетте години от съществуването му.

Георги Кулов

Приветствие от кмета Хасан Азис
Поздравление от колегията
Благодарност от партньорите
Презентацията
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини