Деца от Момчилград се срещат с книжката и карикатурата

Детският писател Борислав Ганчев, известен като Борко Бърборко и Николай Арнаудов – български художник-карикатурист, се срещнаха   с деца от Момчилград. Те бяха в родопския град по покана на община Момчилград и ръководството на читалище „Нов живот” по случай Седмицата на детската книга.

Представянето на книгата на известния писател Борислав Ганчев „ Борко Бърборко” предизвика интерес у малките слушатели. Те се надпреварваха да четат откъси от цялото творчество на Ганчев.

Роденият в Кърджали карикатурист Николай Арнаудов пък  показа свои карикатури. Той представи творенията си, които децата имаха възможност да разгледат отблизо още в началото на срещата. Разказа малко повече за това как се създават карикатури, че това са рисунки, които предизвикват насмешка и весело настроение и им припомни, че трябва да внимават повече в часовете по изобразително изкуство, защото във всеки един от тях може да се крие талант на добър художник или бъдещ карикатурист.

След края на срещата децата имаха възможност да си закупят част от творчеството на двамата автори, а те обещаха отново да гостуват в Момчилград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини