Младежите от ДПС отвръщат на декларацията на връстниците си социалисти

След вчерашната декларация на младежката организация на БСП в Кърджали последва отговор от МДПС в града.Публикуваме изпратения до медиите текст дословно:

Необмислен и твърде необоснован изглежда изпратения до регионалните медии коментар на младите колеги от Българската социалистическа партия в Кърджали. Изразяване на мнение в стил „Идат избори – нека плюем“ , за съжаление, не допринася с нищо за облика на Кърджали – град, който вече се е утвърдил в национален и европейски мащаб като столица на толерантността.

Трудно е да се анализират разсъжденията  и размисли те на колегите от младежкото БСП , които  изглежда целят да ни  преподават уроци по толерантност. Съветът ни към  младите активисти  на БСП  е да се отърсят от строгото следване и изпълняване на възложените  партийни задачи за възвръщане на доверие и  да  търсят формули за модерно  ляво мислене.

Днес, всички ние имаме нужда от по-малко приказки и от повече работа, за да постигнем  по-достойно  бъдеще и висок стандарт на живот в страната ни. Иначе с излишно нагнетяванена напрежение  и търсене на политически дивиденти чрез изпопачаване на изказване на младежкия лидер на ДПС - Кърджали, ще загубим всички ние, най-вече младите хора на общината ни.

Кърджалийци нямат нужда някой да ги учи на  толерантност.  За тях толерантността  е ежедневие.  Десетилетия наред  те живеят в  разбирателство, независимо от етнически произход, вероизповедание и политически пристрастия . Приятелството  между хората не се постига  чрез езика на противопоставянето, а чрез  търсене на общото, което ни обединява.

През годините ДПС и младежката й организация са доказали, че са пример за толерантност и отговорно поведение. И това не се постига с писане на декларации.

Младежко ДПС-Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини