Ботевци от Миладиново осъществиха една от мечтите си - училище сред природата

Осъществи се мечтата на учениците от ОУ „Христо Ботев“- с. Миладиново. В базата на образователното министерство в курортенен комплекс „Боровец“ те оганизираха „Зелено училище“. Обучението по нищо не отстъпваше на условията в училище. Имаше учебни зали, места за култура и спортна дейност.

Приятно впечатление остави у нас милото и топло отношение на нашите домакини – базата на Ученически отдих и спорт  ”Шумнатица” , благодарение на което престоят се превърна в незабравимо и прекрасно преживяване. Въпреки минусовите температури и мартенският сняг грижите на служителите ни осигуриха пълен комфорт, уют  и  спокойствие.

Освен с учебни занятия, дните ни бяха изпълнени с разходки сред природата и много забавни занимания като изработване на квилинг картички и рисуване върху дърво, които  предизвикаха голям интерес у децата. Ръководителите бяха подготвили  интересни  игри и състезания, което не даваше възможност на учениците да скучаят.

Друг незабравим момент бе разходката с кабинков лифт „Ястребец”.Някои от учениците за първи път се качваха на лифт – вълнението бе неописуемо. Докато пътувахме с лифта, се наслаждавахме на страхотната гледка, която се откриваше пред нас. Усещането, че не си на земята и от птичи поглед виждаш от една страна Мальовишкия и Скакавишкия дял на планината, Дено, Шатър и Студеното дере, а от друга – цялата Самоковска котловина, Витоша, Средна гора и Стара планина, ни  остави безмълвни и възхитени от невероятната красота на Рилската обител.

И преди да отпътуваме към родните си места се потопихме в атмосферата на следосвобожденска България, посещавайки  Царска Бистрица, която е бивш дворец на владетелите на Третото българско царство, което неизменно бе вълнуващо и паметно преживяване за всички ни.

Потегляйки  в обратна посока учениците,изпълнени с ентусиазъм и благодарност,запитаха учителите си   кога ще бъде следващото „Зелено училище“?

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини