Партиите в Кърджалийско стартираха кампаниите за номинации на кметове и съветници

 Стартираха кампаниите за номинации на кандидати за кметове и общински съветници в Кърджалийска област. Първите имена се въртят в партийните среди на ГЕРБ и БСП.

 Социалистите готвят конгрес и провеждат сбирки на клубовете си по места. На тях се обсъждат и възможните кандидати за кметове на общини и общински съветници. Конгресът на червените е на 5 април.Ще последват събрания и конференции на общинските структури, които ще определят окончателно номинираните, сподели членът на ИБ на ВС на БСП Милко Багдасаров..

  В момента провеждаме заседания на организациите и обсъждаме възможни имена за кметове и общински съветници,каза за Кърджали бг вести областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева.Тя заяви ,че отчетните събрания на герберите са минали.На дневен ред е дебата за номинациите. Остава да изберем най-добрите,категорична е Караянчева.

 В ДПС минаха две трети от събранията на местните съвети. Те са отчетни. Обсъждането на кандидати за съветници и кметове ще започне в средата на пролетта. През юни повечето номинации ще бъдат определени. 35 дни преди изборите те ще бъдат утвърдени и известени от централното ръководство на партията. Това каза от своя страна областния лидер на ДПС Бахри Юмер.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини