Мария-Магдалена Делчева на първо място в конкурс за детска рисунка

Мария-Магдалена Делчева

В VІІІ-я Национален конкурс за детска рисунка с балканско участие ”Пролет върху листа” в гр.Кюстендил, Мария-Магдалена Делчева, на 10 г., от Школата по изобразително изкуство към ОДК-Кърджали, се класира на І място. Организатори на конкурса са Община Кюстендил и Народно читалище „Братство” по повод празника на града "Кюстендилска пролет". Темата „Пролет върху листа“ е свободна, децата импровизират с различни изобразителни материали, създавайки натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения от нежни цветове в пролетна хармония.

Официалното откриване на изложбата и награждаването на победителите се проведе на 16.03.2015 г. в сградата на Възрожденското училище в гр.Кюстендил. В изложбата са експонирани творби на деца от Кюстендил, Добрич, Търговище, Бургас, Петрич, Велико Търново, Севлиево, София, Летница, Горна Оряховица, Кърджали, Пловдив, Габрово, Мадан и Силистра
10 годишната Мария-Магдалена за втора поредна година посещава Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова и е ученичка в IV клас на СОУ „Владимир Димитров-Майстора”.

В Националния конкурс „Вълшебството на сезоните” в гр.Хасково, възпитаници на ОДК отново спечелиха престижни награди.
В раздел „Детска рисунка” се класираха:
Андрей Димитров, 6 г. – специална награда
Миглена Каменова, 12 г. – ІІІ място.
В раздел „Фотография” от Клуба по фотография към ОДК – Кърджали с ръководител Антония Грозева се класираха:
Виктория Грозева, 16 г. – ІІ място
Есра Хабил1 16 г. – поощрителна награда

Андрей Димитров
Миглена Каменова
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини