Борисов: Министрите няма да участват в предизборна кампания

Ще предложа министрите да не участват в предизборната кампания. Нека само да работят, заяви Бойко Борисов.
Той е казал това на националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив, цитиран от пресцентъра на партията.

На съвещанието присъстват общинските кметове, народните представители и областните координатори, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

Партия ГЕРБ ще се яви сама на местните избори

На форума премиерът Борисов е посочил, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение партията да участва сама на изборите.

"Можем да подкрепим кандидат на Реформаторския блок, ако той отиде на втори тур, а ние останем трети. Логично е и те да направят същото. Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура. Поне от ГЕРБ ние ще положим големи усилия в това отношение и ще бъдем по-толерантни. Но ние си имаме цел, да потвърдим и увеличим позициите си в местната власт. Целта на ГЕРБ е да увеличи броя на кметовете и общинските ни съветници в страната", е заявил Бойко Борисов.

Премиерът забрани чистки по места

Той благодари на кметовете от ГЕРБ, че за тази година и половина в опозиция, нито един от тях не се е огънал и не е бил купен.

"Никой не предаде партията, благодарение на която са станали кметове. Благодаря и на Цветанов, че в тези тежки за него месеци си върши работата. Ролята на Цветанов в партията е да бъде човекът след мен", е подчертал председателят на ГЕРБ пред актива на партията в Пловдив.

По думите на Борисов, ГЕРБ е различна от всички останали партии и шуробаджанащината й е чужда.

"Забранявам ви да правите чистки на хора по места", категоричен е бил Борисов.

Строежи и подредба на държавата

Председателят на ГЕРБ е обяснил, че правителството полага неимоверни усилия да подреди държавата, която не е подредена дори в социалистическо време.

"Няма едно здраво нещо, на което да стъпим - пътища, електропроводи, водопроводи и т.н.", посочил е той.

Борисов е казал, че за справяне с бедствието в Кърджали и Смолян работят над 970 машини, мобилизирани от различни места в страната. На много места има наводнения, срутища, свлачища. Това обаче ще струва десетки и стотици милиони на държавата. Затова в момента се води много сериозна битка с контрабандата.

"Десетилетия наред са източвани стотици милиони през енергетиката и горивата, но ние сега ще бъдем безкомпромисни. Има много бизнесмени, които говорят хубави неща пред медиите, а същевременно дължат на държавата милиони левове данъци. Това не може да продължава", е подчертал министър-председателят.

Борисов е припомнил, че постулат и непреодолим фактор в програмата на ГЕРБ е да се вдигат данъци, за да се привличат чуждестранни инвестиции.

"Не мога да си представя ГЕРБ да управлява и да не строим. Ако е така, защо да съм премиер? Това, което е построено, е единственото, което остава за хората", е заявил още Борисов.

За отношенията в парламента

На съвещанието на ГЕРБ премиерът е посочил, че в Народното събрание партньорите на ГЕРБ правят така, че партията да увисне- така е било при гласуванията на плоския данък и предварителните отчуждения, както и за дълга.

"Кичат ни брошката ДПС заради тяхната абсолютна безотговорност в подобни моменти. Започвам да си мисля, че те умишлено се дърпат при важните гласувания в парламента, защото като ни откажат подкрепа, например за дълга, ние оставаме само с ДПС. Можем да търпим, но не до безкрай", е предупредил Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ е припомнил, че правителството е щяло да падне поне три-четири пъти заради липсата на подкрепа от коалиционните партньори за ключови за кабинета законопроекти.

"Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт. Отношенията ни с ДПС са такива, каквито са и с БСП. Поддържаме нормален диалог с тях, за да работим и на национално, и на европейско ниво по приоритетите на България, например за Шенген. Никой няма да запомни Радан, Валери Симеонов или Каракачанов, ако стане етнически конфликт. Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат "правителството на генерал Борисов го направи", е заявил още Бойко Борисов на форума на ГЕРБ.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини