Кърджали откри предизборната кампания с мирис на боклук

Кърджали откри предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот две седмици по рано с мирис на буклук. При това в буквалния смисъл на думата. Миризмата от запаленото сметище достигна града, където от своя страна воняха затрупани с боклук контейнери.

Кризата с боклука отприщи трупано с месеци гражданско недоволство. Социалните мрежи се нажежиха до точка на кипене.Граджани призовават за протести. Днес се очаква недоволството да изригне пред сградата на Общината.

Кризата с боклука даде шанс на политическите партии да атакуват с акцент върху местни теми, а не с изтъркани от употреба национални послания. Така се връщаме в началото на поредицата от изборни кампании, когато водещи бяха местните теми,въпреки че вота е парламентарен.

ГЕРБ категорично обявиха, че кризата с боклука е тежка и ще се задълбочава. Бившият областен управител Никола Чанев в пост в социалните мрежи даде за пример управлявания от ГЕРБ Бургас.

От своя страна градоначалникът инж.д-р Хасан Азис наблегна на кризисния пиар. Той посети горящото сметище и веднага изпрати техника за овладяване на пожара. Инспектира и опитите на фирма „Грийн Партнерс“ да почисти затрупаните със смет бобри.

Активността на кмета е обяснима.Много от политическите и гражданските упреци бяха отправени към него и към партията на която той е зам.-председател.Тези избори могат да се окажат и репетиция за кметските догодина. А Кърджали все повече си връща славата като Бастиона на Доган.

Кърджалийци излизат днес на протест. Те очакват чисти улици и паркове,поддържани контейнери, регулярно миене на улиците в жегата. Преди време протестът на гражданите бе чут и това спря презастрояването на кв.“Байкал“. Дали ще бъде чут и сега. Или политиците ще го яхнат и ще го употребят за предизборната си кампания ще покаже времето.

Георги Кулов

Снимка:Мохамед Хабил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин
    2 0
    08:23, 15 авг 2022
    Кмета отдавна не е кмет на Кърджали, той си е партиен ДПС хайдутин, за огромно съжаление!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини