Кметът инж. Изет Шабан: Имаме идеи да превърнем Ардино в прекрасно място за живот

Изображение 1 от 2

    „Както виждате, разнообразната програма на Дните на Ардино съчетава в себе си традиционните форми с нови идеи и с нова визия. Целта е една – празнувайки, да покажем творчество, креативност, широк размах на фантазията на участниците при представянето на духовни и материални продукти. Защото празничната атмосфера предразполага и мотивира, стимулира предприемчивостта на хората, създаващи материални и духовни блага“.  Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в словото си пред хилядите на обновения градски център по време на първото издание на празника „Дните на Ардино 2022“. Той подчерта, че в Дните на Ардино тази година има всичко. „За някои това е представата им за т. нар. „Панаир“ – кога е панаира, ще ходим ли на панаир, ще има ли люлки, виенско колело? Защото така е било от 1958 година насам, цели 64 години вече. Желано, очаквано събитие“,  заяви инж. Изет Шабан.

    „На фона на широкия интерес и творческия заряд на всички спортни деятели, самодейци, майстори на перото и четката, на кулинарното изкуство, на пазителите на нашите традиции и култура, ние, общинското ръководство сме призвани да полагаме максимум усилия за превръщането на община Ардино в желано място за живеене. През миналата и тази година в условията на пандемия и усложнена икономическа и социална ситуация в страната успяхме да реализираме редица проекти с важно инфраструктурно и обществено значение. Повечето от тях изискващи значителен финансов ресурс. През 2021 година е осъществен проект за реконструкция на водопроводната мрежа на с. Бял извор ; проект за обновяване   и оборудване на Средно училище „Васил Левски“; проект за изграждане и асфалтиране на пътя до Дяволски мост, изграждане на беседки и др. финансирани по Програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция и др., проект за рехабилитация и реконструкция на  улици и тротоари в града; виждате и обновения парк за широко обществено ползване със средства, осигурени по линия на ВОМР, обновен бе центъра на град Ардино като част от цялостна градоустройствена концепция, изграден е въжен атракцион в КТК “Бели брези“. Работим по реконструкцията и новото оборудване на градския стадион също чрез средства по линия на ВОМР. В процес на изграждане е Туристически информационен център (ТИЦ), финансиран отново по ВОМР. Работи се усилено по създаване на музей на тютюна. От наша страна бе направено всичко необходимо за  вкарването на Дяволския мост в списъка на ЮНЕСКО. Също така е осъществено проучване за минерална и термална вода в района на града. От 15 август ще отвори врати център за физиотерапия и рехабилитация в ардинската болница”, посочи кметът инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че тази година стартира широкомащабен социален проект под мотото „Ръка за ръка за Ардино“.

    „В процес на реализация и реализирани са много други социални и инфраструктурни проекти, насочени към грижи на нуждаещи се граждани и към създаването на качествена жизнена среда в населените места. Всичко, което прави общината подробно ще бъде отчетено в края на годината пред обществеността. В този смисъл престоят хубави дни и години. Имаме идеи да превърнем Ардино в прекрасно място за живот. Отговорни сме, но нямаме самочувствие на безгрешни. Анализираме слабостите, които допускаме, отворени сме и към градивна критика“, каза в заключение кметът на Ардино инж. Изет Шабан.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини