Хеликоптер пристигна навреме на помощ,спасяват диабетичката баба Фатме от Брезен

Хеликоптер, осигурен от МО, по искане на Областния кризисен щаб, кацна в ардинското село Голобрад, където има онкоболна жена, до чийто дом няма достъп. Осигурени са лекарства, в хеликоптера пътува и медицински екип. 80-годишната диабетичка Фатме Исмаил от с. Брезен, е в добро състояние, поставен й е инсулин и не се налага настаняването й в болнично заведение, потвърдил е синът й. Ще припомним,че по-рано днес баба Фатме бе обявена за починала.

Летателната машина ще направи опит да транспортира и родилка от с. Горно Прахово. От инсулин се нуждаят и двама жители на с. Любино, също в Ардинско. Междувременно втори вертолет пристигна на летището в Кърджали и отпътува за крумовградското село Черничево, където тежко болна жена се нуждае от оперативно лечение.

Останалите пациенти, които днес се нуждаеха от спешна медицинска помощ, бяха осигурена с верижни машини на Пожарната. Става дума за двама пациенти на хемодиализа от кирковските села Средско и Вълчанка, болна жена от Гривяк и друга от Делвино.

Хеликоптерът на МО, който кацна в ранния следобед на летището в Кърджали, е транспортирал болната жена от крумовградското село Черничево, която се нуждае от оперативна намеса, до болницата в Кърджали. Със същата летателна машина е доставена храна на бедстващото семейство с шест деца от село Голобрад. Първият вертолет, който пристигна по-рано от летище Пловдив, е взел родилката от Горно Прахово и е оказал медицинска помощ на двамата диабетно болни в Любино. На пациентите е доставен и инсулин.

 

Това съобщиха за медиите от преслужбата на областна администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини