Ученици от Миладиново участваха в състезание „Мога бързо да чета“

На 26.02.2015 година в ОУ „Христо Ботев”, с . Миладиново се проведе състезанието “Мога бързо да чета” с учениците от начален и прогимназиален етап. В предварителния кръг всеки клас проведе съревнование между съучениците, като от тях излъчи най-добрите.
“Мога бързо да чета” стимулира желанието, интереса и любовта към четенето, което е основна дейност в обучението по български език и литература. Българският език не е майчин език на учениците от училището и това е един добър стимул за ангажиране на свободното им време в търсене и прочитане на книги. Идеята на организаторите на това състезание – Христина Горанова и Иванка Марчева, е да се провокира интереса на децата към българския език и към книгите, да ги заобичат, което е основна предпоставка за по-нататъшното им пълноценно социализиране и интегриране. Целта на учителите е да формират четивната и писмената култура у подрастващите. Мероприятието спомага за по - доброто усвояването на книжовния български език. Във финалния кръг, когато състезателният дух обхвана както участниците, така и техните класни ръководители, ясно се видя желанието и отговорността за достойно представяне. Комисията обяви победителите – Талят Неждет - 4 клас, Октай Шаиб- 3 клас, Юсуф Насъф - 7 клас, които получиха бурни аплодисменти от всички зрители.
Директорът на училището Байрам Юсеин награди участниците с грамоти и много подаръци. В сърцето на всеки зрител се запали искрата да чете повече и повече, за да успее и да участва в следващото състезание.
Иванка МАРЧЕВА
Христина ГОРАНОВА

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини