Конкурс за илюстрация на книгата „Графиня Лък”

Програмата на Месеца на Америка в Кърджали ще продължи до края на месец февруари. На 18 февруари от 17,30ч. в Дома на културата ще се проведе поредната проява от месеца на Америка в Кърджали. Ще бъде представена изложба на най-добрите рисунки в конкурса за илюстрация на книгата „Графиня Лък” на Петя Караколева. Първите три места ще получат предметни награди. Проявата се реализира в сътрудничество с Галерия „Дар” и Дружеството на художниците. Победителите са определени след решение на жури, съставено от трима художници, членове на Дружеството на художниците. След изложбата ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” ще представят театрални етюди на английски език.
На 20 февруари, от 17.30 ч., в Бизнесинкубатора Снежана Тенева от Комисия „Фулбрайт”-София ще изнесе лекция на тема „Образование в САЩ”
На 26 февруари, от 17.30 ч., отново в залата на Бизнесинкубатор, – доц.д-р Костадин Грозев, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” ще изнесе лекция „История и перспективи на българо-американските отношения”.
Месецът на Америка в Кърджали се организира от Дружество „Приятели на САЩ” със съдействието на Община Кърджали и Посолството на САЩ. През 2015 година той ще премине под знака на 25-годишнината на Дружество „Приятели на САЩ”. Медийни партньори са вестник „Нов живот”, Телевизия „Източни Родопи”, Общинско радио „Кърджали”, вестникът на българите в Канада и САЩ „България Сега” и Eurochicago.com. Тазгодишното издание се реализира и с подкрепата на фирмите «Халоила», «Френдс», «Палитра» и «Хати».

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини