Трима се конкурират за едно работно място на Пречиствателната станция в Кърджали

Наплив от кандидати за работа в новата Пречиствателна станция в Кърджали отчитат от проекта „Воден цикъл". За една от обявените позиции се състезават по трима души. Общо ще бъдат назначени 25 специалисти - инженер-технолози, оператори газово стопанство, лаборанти. механици, ел. техници, а подалите документи са 76.

„Ще се следи много внимателно дали желаещите отговарят на изискванията за посочената длъжност", коментира ръководителят на проекта „Воден цикъл" инж Митко Синабов. По думите му повече от половината кандидати за работа на Пречиствателната станция са бивши служители на металургичния комбинат ОЦК. След одобрението на персонала предстои провеждането на тримесечен обучителен курс за поддръжка на хидросъоръжението. На 9 февруари започнаха 72-часови проби на новоизградената пречиствателна станция. Пробите се извършват от немската фирма „БИОГЕСТ", която е изпълнител и на цялата технологична част.

В момента се изпробва и Интернет връзка за директно следене на параметрите от седалището на фирмата в Германия за предприемане на мерки при евентуални отклонения от параметрите. Изпробва се и компютърната система за управление на целия технологичен процес. Проектът предвижда Пречиствателната станция за отпадъчни води в Кърджали да бъде въведена в експлоатация в средата на тази година.
Копирано от standartnews.com

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини