Кърджалийци са против мераците на ТиВи Би за нови 350 бона за строителството на парка

Хасан Азис и Тодор бояджиев подписват договора за строежа на парка

Мнозинството от кърджалийци са против иска на димитровградската фирма ТиВиБи за 350 000 лева,предявен към община Кърджали.Това сочи гласуването им в анкета на сайта Кърджали бг вести.Съгражданите ни смятат,че общината не трябва да плаща допълнително  за строителството на парк „Арпезос-Север” и Бизнеспарк І и ІІ.54,55 на сто са против мераците на Ти Ви Би.45,45% смятат,че те са основателни.

Както Кърджали бг вести първи писа Тодор Бояджиев, собственик на димитровградската фирма Ти Ви Би е предложил на кмета на Кърджали Хасан Азис споразумение по претенциите му за 333 202,49 лева, които според него общината му дължи.Според градоначалника първоначалните претенции на Бояджиев били за половин милион лева.

Ще припомним,че  Ти Ви Би спечели на първа инстанция в Окръжния съд дело срещу община Кърджали за сумата от 333 202 ,49 лева плюс лихвите и съдебните разноски за извършени според нея допълнителни строителни монтажни работи на парковете. Ти Ви Би подписа на 18 януари 2011 г. договор за изграждане на парковете , като се ангажира да се вмести в сумата от 5 950 000 лева. Това бе и причината да спечели конкурса. Ти Ви Би надхвърли договорената сума с близо 340 бона.

Ти Ви Би не само надхвърли договорената сума.Тя не изпълни много от строително- монтажните работи,които допълнително се  ангажира да направи,коментира  кметът на община Кърджали Хасан Азис.Той бе категоричен,че ще обжалва решението на Окръжния съд в Кърджали пред Апелативния съд в Пловдив.Градоначалникът подчерта,че няма да преговаря с Бояджиев за неговите претенции.Правото е на наша страна,категоричен е Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини