Момчилград строи „замразен“ по време на соца спортен комплекс

Олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу днес празнува рожден ден. Един от най-великите спортисти за всички времена отбелязва своя 48-и рожден ден. Сюлейманоглу, известен още като Джобния Херкулес, през 2011 година бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Момчилград“ .

Той печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. Става седем пъти световен шампион и подобрява 46 пъти световни рекорди във вдигането на тежести. Започва да тренира вдигане на тежести от ранна възраст, като през 1983 година за пръв път подобрява световен рекорд.

С най-добри пожелания към рожденика се обърна кметът на община Момчилград Акиф Акиф.

„Момчилград ще помни вечно постигнатите от Вас успехи на олимпийски игри, световни и национални първенства. Убеден съм, че с вашия хъс, постижения и умения ще се даде сериозен тласък за развитието на спорта в общината ни. Пожелавам Ви крепко здраве и много нови успехи! За нас е гордост, че сте Почетен гражданин на Момчилград!“.

Навръх рождения ден на Наим Сюлейманоглу се очертава цялостното завършване на спортния комплекс в Момчилград. Той е построен през 80-те години на миналия век в чест на легендарния щангист след първите му успехи за България. Предназначението му е било за провеждане на спортни състезания, тренировъчна дейност, развлекателни мероприятия и отдих. Няколко години по-късно обаче е стопиран във фаза груб строеж.

30 години по-късно Министерството на младежта и спорта отпуска средства за завършването на емблематичното съоръжение. Очаква се строителните дейности да приключат до края на тази година и многофункционалния спортен комплекс да бъде официално открит.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини