Данъчните в Кърджали посрещнаха първите клиенти с баница с късмети

    Първите клиенти на приходната администрация в Кърджали бяха посрещнати с късметлийска баница и пожелания за успешна Нова година от служителите на офиса. Така бе даден старта на  новата данъчна Кампания 2015 в офиса на НАП в Кърджали.

       От днес физическите лица трябва да декларират доходите си от извънтрудови правоотношения, които са получили през 2014 годината, а така също и да заплатят далжимия данък. Новите годишни данъчни декларации за физическите лица и за корпоративните клиенти са публикувани на сайта на НАП, както и са налични в офиса на приходната администрация в Кърджали. Формулярите, които ще се подават през тази година, са напълно нови и в значително намален обем, уточниха от приходната администрация тук.             Структурата на декларацията за облагане на доходите се запазва непроменена – основна част и приложения за всеки вид доход, като гражданите попълват само онези от тях в зависимост от конкретния си доход.

         Най-съществената промяна в режима на деклариране на доходите от физически лица през 2015 г. е възможността формулярите да се подават по електронен път без електронен подпис.  За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес. Тези клиенти, които вече имат издаден ПИК е необходимо да декларират лично, че желаят с ПИК да подават и данъчните си декларации. Това обстоятелство се декларира пред НАП еднократно.

          Променени са правилата за ползване на 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, от която могат да се възползват лицата, които подадат декларацията си до 31 март 2015 г. по електронен път (включително с ПИК), при условие, че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 30 април 2015 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини