3 бебета проплакаха в момчилградската болницата в първите четири дни на 2015 година

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф посети общинската болница „Д-р Сергей Ростовцев“ и награди лично първото бебе за 2015 година и последното за 2014 година. Щастливите родители приеха градоначалника в родилното отделение, където той им поднесе букет с цветя и им подари детски колички. Първият нов жител на Момчилград за 2015 година е момиче и се казва Кадер. Бебето се е появило на бял свят на 1 януари в 14.21 часа с ръст от 45 сантиметра и тегло 2,4 килограма. Момиченцето е второ дете в семейството, баткото е на 2 години. Семейството живее в село Груево. Последното бебе за изминалата 2014 година е момче. То тежи 2,950 кг и е 48 сантиметра. Малкият Чинар, чийто родители са от село Равен, се е родил на 29 декември. Акиф Акиф пожела на медицинския екип крепко здраве и повече бебета, както и много успехи в отговорната им работа през цялата година.

3 бебета са се появили на бял свят в родилното отделение на местната болница в първите четири дни на 2015 година. Всеки момент се очаква раждането на четвърто бебе, чийто родители са от Златоград. Лекарите от Родилно отделение приемат новородените бебета, като най-големия подарък за годината и пожелават на децата да са живи и здрави. Те очакват да надминат ражданията от 2014 година и да отчетат повече от 110 раждания до края на годината. Родилките са доволни от грижите на медицинския екип. Предпочели са родилното отделение на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“, след като получили добри отзиви за условията.

След направения ремонт стаите в отделението са напълно освежени, подменена е електрическата инсталация, монтирани са нови осветителни тела. Преди няколко месеца Сдружението на момчилградчаните град Бурса, Р Турция и местният Ротари клуб дариха на болницата гинекологични легла и модерна медицинска апаратура. За майките на новородените бебета пък е осигурен безжичен интернет.

АГО-то в момчилградската болница става предпочитано място за раждане на все повече жени. Тук пристигат бременни от съседни общини като Кирково, Кърджали, Джебел и Черноочене, включително и от Смолян и Златоград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини