Местан в Могиляне: Ако Патриотичния фронт остане, управлението е обречено на провал

Участието на Патриотичния фронт в управлението е първото сериозно отклонение на България от евроатлантическите ценности, това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан повреме на възпоменателен митинг, посветен на 30-годишнината от началото на Възродителния процес в кирковското село Могиляне.

Местан посъветва Борисов да се освободи час по скоро от Патриотичния фронт, в противен случай управлението му било обречено на провал и през 2015 г. предсрочните парламентарни избори щели да бъдат необходимост. Всички партии извън Патриотичния фронт и Атака трябва да направят общ фронт срещу ксенофобията, каза още лидерът на ДПС. Той допълни, че вместо това Рефеорматорския блок, който издигна знаменто на демократичните реформи, се съюзявало с Патриотичния фронт и се създавало общ реваншински фронт срещу ДПС.

"Не са възможно реформи. Няма как да ги правите с Патриотичния фронт. С ретроградни сили не можеш да правиш реформи, заяви Местан. Той определи съюза между Патриотичния фронт и Рефрматорския блок като деформаторски блок, който деформира демокрацията в България.

По време на многолюдния митинг Патриотите бяха нападанти от друг депутат от ДПС Мустафа Карадай, "Патриотите са тук, на този площад", заяви народният представител.
Той определи Патриотичния фронт като ксенофоби.

Евродепутатът Меджи Али припомни, че на Лютви Местан са създадени 15 акта за агитация на майчин език по време на предизборната кампания. Ще поставя казуса Местан на разисквания в европейския парламент, веднага след Нова година. допълни Меджи Али.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мю
    мюмюн амед
    7 0
    16:24, 26 дек 2014
    Местан ефенди,вашите ценности,къде са.Ревете за вас.А вие какво спазвате а.Затуй сме на тоя хал.Лъжите ни толкова години.
  • 2
    Во
    волен болен
    3 0
    09:29, 27 дек 2014
    А ако беше атака, можеше да са във власта националистите. Изглежда и в националистите за ДПС има наши и ваши. Тези дуписари, те трябва да са далече от власта.
Последни новини