Кметовете на населени места снемат доверието си от ДГС – Момчилград

Кметовете на населените места в община Момчилград, подкрепени от кмета на общината Акиф Акиф, снемат доверието си от Държавно горско стопанство – Момчилград. Те отказват да участват и в сформираните доброволчески гасачески отряди за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Решението е взето единодушно от всички 30 кметове на населени места на извънредно съвещание с кмета на община Момчилград Акиф Акиф.
„Държавното горско стопанство по никакъв начин не защитава интересите на Момчилград, а вместо това на прицел поставя кметовете на населените места“, обясняват решението си те и допълват, че вече е подготвено специално открито писмо по темата, в което са изложени всички мотиви. Лошото отношение на горския служител Шукри Халид към хората от района на Нановица, както и проблемите с набавянето на дърва за огрев, са посочени като основни причини.
„Целенасочените публични обвинения, направени от Шукри Халид, единствено нагнетяват обществено напрежение и са плод на омраза и реваншизъм. Те са необосновани, абсолютно неприемливи и без каквито и да е мотиви“, са категорични кметовете на населени места. В най-скоро време предстои да бъде внесен сигнал до прокуратурата в Момчилград за обвиненията, отправени от Шукри Халид по техен адрес.
Кметовете изразяват своето недоумение и възмущение от поведението на държавен служител, който си позволява да накърнява имиджа на органите на изпълнителната власт. Те се надяват сезираните органи да предприемат бързи и адекватни мерки по случая.
Кметовете на населени места уверяват жителите на община Момчилград, че ги подкрепят в техните искания срещу назначението на Шукри Халид и ще бъдат до тях, независимо от това какви проблеми имат.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини