Открит е загубилият се в Балкана - наранен, но жив

С наранявания, но жив е открит туристът, загубил се в района на връх Ботев в Стара планина.
Спасителната акция е приключила малко преди 01.00 часа. 35-годишният Генчо Генов от Сливен е открит в 150-метрова пропаст, предаде БНР.

Издирването е отнело на спасителите около 12 часа при лоши метеорологични условия. Транспортирането му от мястото, където е намерен, е отнело повече от 2 часа.

Генчо Генов има нараняване по главата и хипотермия, но е адекватен, както уточни един от спасителите. Настанен е в болница в Троян.

Вчера през деня Генчо Генов успял да се свърже със спасителите и обяснил, че се подхлъзнал и изкълчил глезен, но най-вероятно след това батерията на телефона му паднала и контактът се изгубил.

Той е намерен в подножието на връх Ботев, в района на „Северния Джендем” по лятната пътека за хижа „Плевен”, уточни пред „Фокус” Методи Тодоров - директор на Планинската спасителна служба при БЧК.

„Там мъжът се е подхлъзнал и е паднал в един улей, не е можел да се измъкне сам в никакъв случай. В 7.00 часа тази сутрин е предаден на Спешна помощ. В спасителната акция участваха 11 човека от Троян и 6 от Карлово и Калофер. В готовност бяха поставени и други отряди. Добре свършена работа с добър край”, добави той.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини