19 °C

Зъболекар извади два зъба, изкърти 2 см. кост, перфорира синус и разкъса тъкани

Два извадени зъба, изкъртена и отстранена 2 сантиметра кост, перфорация на синус и разкъсани тъкани. Това е резултатът от посещение при стоматолог за 34-годишната Росица Петрова от Шумен, съобщава Нова телевизия.
Росица Павлова се кани да съди лекаря, който й причинил непоправими увреждания и тежки страдания. Лекарят на свой ред казва, че ще я съди за уронване на престижа. "Пълна глупост е, че 4 часа съм й правил операция. Махната е кост, която е деминерализирана. Такава кост се маха от всеки един мой колега. Обясних й че има отворен синус, че е зашито всичко, че трябва да пие 10 дни лекарства. В момента доподготвям оборване на нейните твърдения. Ще съдя всички, защото това е уронване на престижа”, категоричен е д-р Живко Йорданов, при който е пострадала Росица.

„По време на вадене на горния корен ми вика: „Хопа, изгърмя и един зъб.” На съпруга ми е казал, че е сложил 16 упойки. Губя съзнание и той ме обръща със стола назад и ме мокри с вода. Операцията продължава от 10 до 14 часа. Когато влиза съпругът ми, той му казва: „Виждаш ли колко неща съм изкарал, че и кости.” На контролния преглед на следващия ден ми каза, че може да се наложи и втора операция”, разказа за пореден път историята си Росица.

Тръгват със съпруга й да търсят и други зъболекари. Никой обаче не се наем да я лекува. Състоянието й се влошава, а болките стават нетърпими.

„Не можех да се храня и да пия вода. А в същото време съм на обезболяващи и без вода почна да ми с тава лошо и взех да припадам. Всичко, което поемам, ми излизаше през носа.

Оказа се, че са ми отворени синусите и нямам вакум. Други лекари ми казаха, че не мога стоя 20 дена с отворен синус директно към мозъка. Лицето ми се обездвижи, ухото ме заболя, окото ми се затвори. Оказа се, че имам прекъснат трилицев нерв”, споделя още пострадалата.

Така отиват в Тервел. Там зъболекарите са категорични, че състоянието й е спешно и предлагат да я оперират. „Веднага разбрах, че имаме перфорация на синусите. Всяко отлагане при перфорация на синуса усложнява нещата. Открихме перфорация с големина 2 сантиметра”, казва д-р Фикрет Абил. Той е взел тъкан от бузата, за да я постави във венеца. Слагат й изкуствена мембрана.

На Росица сега й предстоят много операции, за да се избегне и хлътналата буза заради липсващите кост и зъби. По случая се извършва медицински одит от Министерството на здравеопазването, а по случая работи и районна прокуратура Варна. Срокът на проверката изтича на 6 януари.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Св
  свети николайчо
  4 0
  10:50, 6 дек 2014
  важното е че заболекаря си е вземал парите Между другото той не е зъболекар а ШЛОСЕР
Последни новини