Назми Мюмюн подаде оставка като заместник областен управител

Назми Мюмюн

 Заместник областният управител на Кърджали Назми Мюмюн депозира оставката си пред министър председателя Бойко Борисов. „Честта стои по-високо от материалния интерес.Осъзнавам,че по този начин губя придобивки, но предпочитам да напусна поста си с достойнство”, заяви Назми Мюмюн. Той е член на Националния съвет на БСП, отговорник за работата на БСП с изселническите организации и Народно – републиканската партия в Турция и заместник – председател на Областния съвет на БСП в Кърджали.

В молбата си за освобождаване от длъжността „заместник- областен управител” Назми Мюмюн сочи, че това е напълно осъзнат акт, плод на дълъг размисъл. „Убеден съм в неговата морална правота.Считам, че това е правилната постъпка на всеки български гражданин, уважаващ демократичните ценности и държавността.”

Назми Мюмюн отбелязва, че е изпълнявал длъжността при управлението на кабинета „Орешарски” и служебното правителство на Георги Близнашки .Спазвайки стриктно законите на страната, е дал всичко от себе си в интерес на държавата и в служба на населението на област Кърджали. „Като временно изпълняващ длъжността „Областен управител”,подпомаган от организационно –техническия екип на областната администрация ,в труден район като Кърджали, успешно организирахме и проведохме предсрочните парламентарни избори през настоящата година.” Досегашният заместник-областен управител изразява своята благодарност, че държавата му се е доверила да заеме този отговорен пост.

В заключение Назми Мюмюн пожелава успех на новото правителство.”Обнадежден съм и ценя опитите Ви за отваряне на държавното ръководство към етническите малцинства”, пише в оставката си Мюмюн.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини