Броженията при Реформаторите - за правителствени постове и конгрес

Вдясно винаги е интересно. Ние сме като италианско семейство, има спорове и проблеми. Нека обаче свикнем с това, че важните решения се вземат трудно. Това заяви заместник-председателят на Движение България за гражданите Найден Зеленогорски.

Според Зеленогорски все още няма договорка за единен председател на Реформаторския блок, защото не е насрочено учредителско споразумение. Искам да се спре с това обсъждане и да се види каква ще е единната политическа концепция на Реформаторския блок. Абсурдно е да има съюзен конгрес, в който да не участва ДБГ и СДС. Трябва да помислим внимателно кога да е този конгрес, счита политикът.

Зеленогорски категорично отрече да има спорове между Движение България за гражданите и ДСБ за заместник-министерски постове. Имаше предложение за правилник, по който да се издигат кандидатури, но този правилник не беше гласуван. Една значителна част от зам.-министрите сега са хора, останали от служебния кабинет. Получава се малко „кой превари, той завари”, призна Зеленогорски пред Нова телевизия и не пожела повече да коментира темата.

На въпрос защо сега Гражданският съвет на Реформаторите не харесва ДГБ, Зеленегорски заяви, че това не е вярно. И каза, че „не е най-важното” дали е изтекъл мандатът на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Дали е легитимен или не е, Гражданският съвет съществува и обсъжда проблемите, заобиколи зам.-председателят на ДБГ.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини