Съмнения за ебола и в Русия

Двегодишно момиченце и майка й, пристигнали от Нигерия, са хоспитализирани в Комсомолск на Амур като част от предпазните мерки срещу проникването на вируса ебола на руска територия, предаде ТАСС.

Момиченцето, което се е разболяло от остра дихателна инфекция, е в изолирана стая в местната детска инфекциозна болница. На малката пациентка и майка й са направени всички необходими в подобни случаи анализи, включително за вируса на ебола, съобщи Александър Витко, министър на здравеопазването на Хабаровския автономен окръг.

Действията на регионалните медицински власти са получили одобрението на федералните медицински и санитарни власти, добави той. Резултатите от изследванията ще станат известни по-късно днес.

Според майка й, омъжена за нигериец, тя и дъщеря й са пътували на гости на баба в Комсомолск на Амур с три многочасови полета. По време на пътуването момиченцето се е простудило, обяснява тя.

Тази година в Русия беше въведен специален режим за защита от ебола, според който се наблюдават всички пристигнали от районите, изложени на епидемията.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини