Езиковата и Славейковци спечелиха първо място на викторина за Балканската война

Викторина, посветена на Балканската война и 102 години от освобождението на Източните Родопи, се проведе вчера във Военния клуб в Кърджали. В нея участваха отбори от ГПЧЕ „Христо Ботев”, Средните образователни училища „Отец Паисий”, „Йордан Йовков”, „П.Р.Славейков, Професионалните гимназии по Електроника и електротехника „Капитан Петко войвода” и по туризъм „Проф.д-р.Асен Златаров”.
Организатори на проявата са Военният клуб, Регионалният инспекторат по образованието и община Кърджали.
Начало на викторината даде началникът на военния клуб Николай Ръжев, който поздрави участниците с добре дошли и обяви регламента и журито на състезанието.
Да говорят първи се падна на отбора на ГПЧЕ „Христо Ботев”, участниците в него трябваше да отговорят на въпрос, свързан с отличията на освободителят на Кърджали генерал Васил Делов.
Отговорът получи три пълни шестици от журито. Пак с такава оценка се сдоби и втория според жребия отбор на СОУ „Отец Паисий”, който говори за освобождението на Ардино от турско робство.
Викторината посветена на Балканската война и 102 години от освобождението на Източните Родопи продължи по регламент. Последваха въпроси и отговори, а всички участници показаха много добра подготовка по обявената тема.
В крайна сметка се оформи следното класиране: на първо място се класираха отборите на ГПЧЕ «Христо Ботев» и СОУ «П.Р.Славейков», на второ – тези на ПГ по туризъм „Проф.д-р.Асен Златаров” и СОУ «Йордан Йовков», а на трето СОУ «Отец Паисий».

Кърджали нюз

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини