Женски борби - атракцията на празника в Черноочене

Женски борби бяха атракцията на традиционния турнир в Черноочене. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман връчи на победителя голямата награда – овен. „Башът" спечели Димитър Кумчев от град Асеновград, пише 24rodopi.com.
Над 25 мъже и юноши премериха сили в турнира, проведен на местния стадион „Искра". Борбите продължиха повече от 2 часа, а интересът към тях беше изключително голям.

В двубоите участваха борци от различни области на Южна България и представителите на Младежки спортен клуб от турския град Люлебургаз. За трета поредна година на тепиха излязоха и жени. Народните борби са традиционни за района на Черноочене и се провеждат всяка есен през втората седмица на октомври. Селото се преобразява и посреща гости от различни краища на страната и чужбина.

Малчуганите от най-голямата градина в района - Целодневна детска градина „Знаме на мира" в село Черноочене, и възпитаниците на Основно училище „Христо Ботев" в село Габрово събраха овациите на своите родители и гости по време на тържеството, посветено на празника на Община Черноочене. Децата представиха вълнуващ музикален спектакъл, в който се включиха дори най-малките.

Със стиховете написани специално за Черноочене, успяха да развълнуват присъстващите. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник и заяви, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места. Той отново подчерта, че полагат всички усилия да направят Черноочене по-привлекателно място за живеене Убеден съм, че искрените чернооченци оценяват нашите усилия, допълни Айдън Осман.

Източник: http://novini.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини