Йълдъз от Равен сред талантливите млади художници в България

Йълдъз Седат от Основно училище "Васил Левски" в момчилградското село Равен е единственият ученик от област Кърджали, класирал се за втория кръг на националния конкурс "1000 стипендии" на фондация "Комунитас". Тя е в 8 клас и е избрала изобразително изкуство при представянето си в първия етап от конкурса. На втория етап тя се състезава с младежи от цялата страна и се яви на интервю в София, където защити своето есе на тема "Моята идея за български символ на европейските пари".
Чрез смелостта да се включиш в това състезание ти показа, че младите хора имат разбиране както за историята и културното наследство на България, така и за европейската ни принадлежност. Твоите идеи са особено важни за нас, защото ти си бъдещето на страната ни в Обединена Европа", се казва в специално писмо на образователно¬то министерство към талантливото момиче.
Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата отделя и на деца в неравностойно положение. Конкурсът по проект "1000 стипендии" се провежда за осма поредна година.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини