Треньорка по плуване твори слънчеви пейзажи от Кърджалийско

Треньорка по плуване твори слънчеви пейзажи от Кърджалийско. Диана Карагяурова рисува късчета от родния си край през зимата, когато е свободна от тренировки,но заредена с енергията на слънцето. Неизменно от 2005 г. тя участва в изложбите на кърджалийските художници в Керимовата къща.Завършила е изобразително изкуство в СОУ”Вл.Димитров-Майстора”под вещото ръководство на Хари Атанасов.

Рисувам от както се помня.Толкова се увличах,че родителите ми трябваше да ме подканят настойчиво за обяд и вечеря.Истинското вдъхновение обаче дойде,когато срещнах съпруга си Калин Карагяуров,споделя за Кърджали бг вести Диана. Запознават се в Туристическия клуб,където тя работи.По ирония на съдбата,тя разказва за връзката им в този клуб, но вече двамата са наематели.

Музата ми се отприщи през 2003 г.,когато се събрахме.От 2005 г. сме семейни,припомня  Диана.

Калин Карагяуров не без гордост я допълва,че Диана рисува поне по тридесет картини на година.Нейни творби са изложени на много публични места като хотели и ресторанти.Преподавателка от Великотърновският университет по изобразително изкуство ги определила като топли и слънчеви.Хората казват,че картините ги зареждат с настроение,подчертава Карагяуров.Той твърди,че когато съпругата му рисува става различна,потапя се в неин свят.Самата Диана признава ,че най-много я теглят пейзажите.

   Диана Карагяурова отделя голяма част от времето си да тренира отборите по водна топка на „Арда Кърджали Уникум”.С една част от приходите от картините се налага да плаща и пътуванията на децата ,за да тренират през зимния сезон извън града.Споделя с усмивка,че момичетата повече я слушат.

Не мога да кажа с категоричност,кое повече ми доставя удоволствие-треньорската работа или рисуването,признава Диана.Сега съм ангажирана с клуба,ще се отдам на рисуване през септември,когато децата тръгнат на училище.Сега тренираме двуразово и няма време,отбелязва Диана.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини