Посрещаме победителите от Корея с кръшно хоро

С традиционни български ритми и с „добре дошли” на корейски бяха посрещнати днес малко след 14,00 часа танцьорите от ансамбъла за народни танци при Дома за култура в Кърджали, с ръководител Васил Василев. Трупата участва в шестдневният Международен фолклорен танцов конкурс "Cheonan World Dance Festival 2014", най-големия танцов фестивал в Република Корея и се завърна с престижното трето място.
Час преди пристигането им колеги, близки и приятели ги очакваха нетърпеливо с цветя и шарени балони в ръце. Още със слизането си от автобуса, танцьорите - бронзови медалисти, завъртяха кръшно българско хоро под аплодисментите на кърджалийци.
Трупата отпътува за Южна Корея на 25 септември, а в дните на фестивала 30.09.-6.10.2014г. мери талант и танцови умения с 40 състава от 21 държави, сред които Мексико, Индонезия, Русия, Индия, Гърция, Латвия. Ансамбълът от Кърджали единствен представяше България. По време на посещението си в Южна Корея, нашите танцьори посетиха и столицата Сеул, намираща се на 84 километра от фестивалния град.
„Много се радваме от успеха на нашите танцьори. Спонтанно решихме да ги посрещнем с музика”, сподели ръководителят на оркестъра Нешко Нешев.
„Беше невероятно, харесаха много бързите ни танци, особено шопския. Връщаме се още по-горди, че представихме страната ни достойно”, бяха първите думи на кърджалийските танцьори.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини