Готови са окончателните данни за вота в Кърджалийско, последната дума за мандатите има ЦИК

Районната избирателна комисия изнесе окончателните данни за вота в Девети кърджалийски многомандатен район. Както Кърджали бг вести писа доминира ДПС с 59 881гласа, което прави над 70 % от бюлетините. Наблюдатели твърдят,че ДПС са на косъм да си върнат безапелационната хегемония в региона, когато взимаха пет от пет мандата.

Втори са ГЕРБ с 11 984 гласа или 14,10%. Партията затвърждава позициите си от предишния вот по отношение на поддръжката на избирателите, но не е ясно дали тези гласове ще й осигурят мандат.

БСП се сринаха и отбелязват най-слабия си резултат на парламентарни избори. Те получават едва 4926 гласа или 5,79%.

Въпреки силната кампания в медиите АБВ има едва 709 гласа. Бареков и неговото ББЦ спечелиха доверието едва на 1138 души.

Характерното е, че националистите не бележат ръст.Атака е със 791 гласа, а Патриотичния фронт с едва 1753.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Em
    Emilq
    5 -3
    11:23, 6 окт 2014
    МолЯ се Цвета Караянчева да влезе в новия парламент! Не може толкова много да се раздаваш за хората, а де успееш да пескочиш летвата! Стискам и палци и се надявам да успее!
    Г-жа Караянчева, подкрепяме Ви и ние от Хасково и стискаме палци!
  • 2
    Умна,интелигентна, че и красива - г-жа Цвета Караянчева. Тя е даденост за Кърджали. Не като други псевдополитици, клакьори,жонгльори на заучеви фрази и щампи-като Багдасаров.По фалшив и "въздух под налягане" няма в Кърджали,Какъв нагъл-няма никога да си подаде оставката докато не го изритат или сам като му уври г...че няма келепир
  • 3
    Къде си милко с лицемерната усмивка която ти замръзна завинаги колкото и да си нагъл и тепегьоз.пак ще бръщолевиш глупости кой друг но не и ти са ви виновни. хората нете искат но заради тебе гласувахкакто Аз,така и вмои приятели и близки за друга партия. Стой си още там може да ти падне още някоя стотинка от партийката ти.вече няма кого да рекетираш заради постове. Сега ДПС ви виновни а като ги лишеше-бесрамник.

Още новини

Последни новини