Жалби заваляха в РИК,транспарант поздравява за Байрама и агитира за ДПС

  Пет жалби бяха подадени до 10,30 часа в Районната избирателна комисия в Кърджали.Три пъти са се жалвали от Реформаторския блок и два пъти от коалиция „БСП-Лява България”.По две от жалбите РИК е излязла с решения.Първата е за неправомерна агитация на основна политическа сила.Това съобщи председателят на РИК Беркант Берзат.На транспарант на входа на Ардино има поздравление за Курбан Байрама и призив да се гласува с №18 в интегралната бюлетина т.е за ДПС.Берзат е разпоредил на кмета Ресми Мурад транспарантът веднага да бъде свален.Втората жалба е за технически грешки в избирателните списъци.Вината е наша поясни Берзат и подчерта,че пропуските ще бъдат отстранени.

 Лидерът на БСП Милко Багдасаров съобщи,че една от подадените от неговата коалиция жалби е за това,че привърженик на ГЕРБ е разтворил бюлетината на младо момиче ,когато е отивало към урната.

   Избирателите се сблъскаха с проблеми при самото гласуване.Само за десет минути в секция 135 установихме няколко.Гражданка трябваше да попълни декларация,заради грешка в избирателните списъци.Изселник пък бе принуден да си върне бюлетината,защото нямаше нужното удостоверение от паспортна служба.Той заяви в прав текст,че няма време да се размотава за документи и ще дойде да упражни правато се на глас след 4 години.

   Пред урните сутринта бяха излезли предимно възрастни кърджалийци.В 10 часа в 11 секция в „Отец Паисий”бяха гласували към 10 %.По данни на Районната избирателна комисия към 10,30 часа  в Девети кърджалийски многомандатен район бяха гласували 6,20 % от избирателите  или 15 758 души.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    St
    st
    0 0
    13:59, 5 окт 2014
    palna parodiq e tazi darjava kupuvat glasove policiqta gi hvashta i kakvo ot tova!!!!! kakvo se sluchva s partiqta koqto e kupuvala glasovete na ciganite?pecheli izborite i zapochva da ni krade za da ima parichki pak da si kupi 50 000 mangala za da specheli izborite...

Още новини

Последни новини