Ваньо Танов: Митниците са върнати в 90-те години

Заварих една структура, която буквално е разградена. Не съм очаквал, че за толкова малък период от време може да рухне нещо работещо. Това заяви директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов. Той добави, че структурата се е върнала в 90-те години по отношение на начина, по който е била управлявана.

Като пример бяха дадени горивата и фактът, че има 30% разлика между освободените от данъчни складове количества и продадените от търговците. По този начин според новия стар шеф на Митниците държавата е била ощетена с между 300 и 400 млн. лв. До това положение се е стигнало заради премахването на измервателните уреди, които бяха поставени по времето на управлението ГЕРБ.

Бившият шеф Павел Тонев

Директорът на Митниците не спести критите си и към своя предшественик. Според него Павел Тонев е изпълнявал поръчки на други хора. На въпрос за кого става дума, Танов допусна, че става дума за тези, които са управлявали държавата.

По време на управлението на вече бившия директор били премахнати и байпасовете и измервателите на горива. Това се е случило с промяна в наредбата. Сега част от уредите са върнати. За друга част това обаче е невъзможно, тъй като е необходима нова промяна в наредбата, които не могат да бъдат направени в момента.

Танов не спести критиката си и по отношение на кадровата политика. Според него по времето на Тонев конкурсите са били спрени. Шефът на митниците коментира: "Спряха конкурсите, назначенията стават по заобиколен начин, на хора отвън. Само през нощта на 11 срешу 12 са направени над 20 назначения – това са стратегически рокади".

Финансовата ситуция

Според представените в студиото отчети в момента дупката в бюджета на агенция "Митници" е в размер на 617 млн. лв. До края на година тя може да достигне 1 млрд. лв. Танов коментира, че планът по отношение на постъпленията от ДДС е сбъркан изцяло и допълни, че вероятно ще се наложи съкращване на разходи в бюджета на държавата.

Танов за бъдещето си и делото "Ало, Ваньо"

Танов не пожела да отговори на въпроса какво е бъдещето му при следващия кабинет. Той са уточни, че е готов да продължи да заема поста, ако следващият премиер го пожелае.

По отношение на придобилото популярност като "Ало, Ваньо" дело, шефът на митниците коментира, че в митническия склад на "Леденика" е нямало нищо нередно. Той добави, че цялото нещо е активно мероприятие и показа протоколи към делото, които са били дописвани с друг почерк.

Read more: http://business.actualno.com/Vanio-Tanov-Mitnicite-sa-vyrnati-v-90-te-godini-news_48276.html#ixzz3CKMGpMGu

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини