Уволняват Бисер Николов, Близнашки няма да подпише разрешение за отпуск

Премиерът проф. Георги Близнашки няма да разпише отпуските на губернаторите, които попаднаха в листите на БСП и ДПС за изборите. Нещо повече, министър-председателят ще ги освободи от длъжност, научи „Преса“. Това се отнася за четирима областни управители - на Велико Търново - Георги Рачев, на Разград - Стоян Ненчев, на Шумен - Венцислав Венков, и на Кърджали - Бисер Николов. В същия казус бе и Кадир Исов (Хасково), който е четвърти в листата на ДПС. Вчера той бе отстранен от длъжност, а на негово място кабинетът избра Добри Беливанов, който досега е бил главен секретар в управата.

От Министерския съвет обясниха за „Преса“, че досега служебният премиер не е разписвал никакви отпуски на тези длъжностни лица, които ще участват в изборите. Ако някой от тях е излязъл в почивка, то това означава, че тя е била парафирана от предишния премиер Пламен Орешарски. Близнашки вече нееднозначно заяви, че губернаторите, попаднали в листите, трябва да си тръгнат сами. Досега от общо 28 управители са сменени десет.

Според Закона за администрацията правоотношенията със зам.-министрите, областните управители и зам. областните управители може да бъдат прекратени без предизвестие от органа, който ги назначава, по негова преценка. В областната управа на Пловдив за първите две седмици от встъпването в длъжност на новия губернатор Розалин Петков са освободени 10 от всички 49 души.

В Благоевград са сменени шефовете на регионалната инспекция по труда, на областната служба по земеделие и Югозападното държавно горско предприятие.
В Бургаско напусна шефът на държавното горско стопанство в Царево Петко Арнаудов, общински председател на БСП в града. Нов шеф има и порт Бургас - членът на изпълнителното бюро на левицата в Бургас Аргир Бояджиев.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини