Багдасаров: 20 души са предложени за лидер на БСП

 Номинираните от партийните организации в страната  за лидер на БСП са 20, съобщи Милко Багдасаров. Той е председател на Комисията по предложенията за нов лидер на социалистическата партия. Броят на кандидатите не е окончателен, защото Уставът на БСП позволява нови имена да бъдат издигани и на самия партиен форум, ако те са подкрепени от поне 50 делегати.

На днешното заседание на Националния съвет на БСП е отправен призив  кандидатите, които нямат намерение да участват в надпреварата, да си направят отвод предварително, а не на самия конгрес, за да бъде улеснена неговата работа. Багдасаров е дал личен пример, като си е направил самоотвод. Той беше номиниран от социалистите в Кърджали. Кандидатите за председател на БСП ще трябва да изложат своите виждания за бъдещото управление на партията пред конгреса в рамките на 7 минути. Гласуването е тайно.

В приета на заседанието на Националния съвет на БСП резолюция се посочва, че партията е за установяване на нова, социална държава, а не на корпоративна. „Предстоящите избори могат да решат политическата криза. Но кризата е в самата политика, в нейната представителност. Крайно време е да съберем обществена енергия, политическа далновидност и отговорност, за да преодолеем последиците от 25 –годишния мъчителен български преход”, се посочва в резолюцията. В нея като основен политически опонент се посочва ГЕРБ, защото е изразител на дясна и авторитарна политика, на скрити зависимости.”Налага се да ревизираме отношенията с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване”, е записано още в резолюцията.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини