Стотици души се събраха на ифтар за Нощта Кадир

Стотици мюсюлмани и християни се събраха на празнична вечеря-ифтар на открито на централния площад в Момчилград. Благотворителната инициатива бе организирана по случай настъпването на Нощта Кадир от свещения за мюсюлманите месец Рамазан  от Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса и собственика на Търговска банка "Д" Фуат Гювен. Дъждовното и мрачно време не попречи на присъстващите да споделят храната един с другиго и да отправят молитви за берекет. 

Официални гости на вечерята бяха вицеконсулът на Република Турция в Пловдив Ахмет Келоглу, зам.-областният управител Муса Сеидахмед, народният представител Ердинч Хайрула, Руфат Йолу, представител на побратимената Голяма община Бурса. 

"След броени часове настъпваме в най-ценната нощ в Исляма – Нощта Кадир. Нека Всевишния опрости деянията, които сме допуснали и които ще допуснем. Да делим храната един с другиго, е да изразяваме благодарността, че сме заедно и единни. Вярвам, че съчувствието към изпадналия в беда, вярата в доброто, ще ни поведат към по-светло бъдеще", заяви в речта си кметът Акиф Акиф. Той отправи блгадорности от името на момчилградчани към Фуат Гювен и Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Република Турция, както и към всички доброволци, бизнесмени и фирми за организирането на благотворителни вечери през месец Рамазан.

"Убеден съм, че съвместните благотворителни инициативи ще бъдат само началото на вековна традиция", завърши Акиф Акиф. 

"Тази вечеря е израз на уважение към основните човешки добродетели - добросъседството, братството и разбирателството", заяви Председателят на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса Хасан Йозтюрк.

По-рано през деня гостите, водени от кмета на Момчилград, посетиха обновената болница "Д-р Сергей Ростовцев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини