Гвардейците и мажоретките ни обраха овации и награди в Италия

Гвардейците и мажоретките на Кърджали обраха овациите и наградите в родния град на гениалният художник и изследовател Леонардо да Винчи в Италия. Гвардейският отряд от Езиковата и мажоретния състав на „Отец Паисий” участваха в Третия международен фестивал на танцовото изкуство в тосканския град Винчи от 10 до 16 юли т.г. Конкуренцията бе от Франция, Словакия,Унгария и Гърция. Нашите подлудиха публиката, която заряза мачовете за световната купа по футбол, за да ги гледа. Първото им изпълнение бе в малкото градче Монте Лупо,а второто на площада във Винчи до къщата музей на Леонардо. Гвардейци и мажоретки имаха по тридесет минути за да представят своите танци. Мажоретките представиха „Русинка” и взривиха публиката. При танца на гвардейците със знамената, кметът на Винчи не се стърпя ,отиде при  българите и им връчи призовите плакети.

  За награда нашите гвардейци и мажоретки имаха възможност да разгледат град Пиза и наклонената кула, града държава Сан Марино, Римини и Венеция.

 Съставите ни бяха настанени в италианско имение, където се произвеждат прочути тоскански вина. То има винарска изба на хиляда години,в която всеки октомври идват сомелиери от цял свят, за да дегустират вина.

Ръководителят на двата състава Димитър Кондиков благодари от тяхно име на кмета Хасан Азис, без чиято помощ те нямаше да могат да участват във фестивала,както и на директорите на Езиковата и „СОУ Отец Паисий”. И гвардейци и мажоретки са признателни на президента на транспортната фирма EMS TURS Сейхан Мехмед, който им осигурил конфортно пътуване.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини