Багдасаров даде ифтар за мюсюлманите от Богатино

Депутатът от БСП - Кърджали Милко Багдасаров даде благотворителна вечеря – ифтар за над 100 мюсюлмани от района на Богатино.  Ифтарът бе воден от местният имам Мюмюн ага, който отправи молитва към Всевишният и изказа благодарност към гостите.

 „И тази поредна година в навечерието на свещения за Вас празник Рамазан Байрям, отново в знак на уважение към всички Вас ще бъдем заедно на една трапеза, тази вечер. Пожелавам на всеки един от Вас, на Вашите семейства, здраве, духовна енергия, воля за преодоляване на всички несгоди и трудности, и много берекет! Това е празник, който ни учи на мъдрост, който носи духа на разбирателството, човешкото общуване и толерантността! Нека бъдем по-добри помежду си, нека не забравяме взаимното уважение един към друг и заедно да разботим за развитието на района и нашето общо бъдеще!”, пожела на всички пpисъстващи Милко Багдасаров. С него бяха областният председател на БСП – Кърджали Георги Кючуков и зам. Областният управител и член НС на БСП Назми Мюмюн.

Ще припомним, че Левицата в областта има дългогодишна вече традиция в даването на ифтар, в региона на Ардинско. Миналата година инициативата бе на Димчо Михалевски.

През Свещеният месец Рамазан,  мюсюлманите стават преди изгрев, закусват и до залез слънце не се хранят и не поемат течности, включително и вода. Въздържанието се налага, за да може всеки мюсюлманин да се доближи до състоянието на бедните, гладните и страдащите хора, защото Рамазан е месец на опрощението, покаянието и милосърдието.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини